MARIA NILSSON-ÖST

Legitimerad veterinär

Jag är stolt ägare av denna trevliga klinik sedan sommaren 2017, men jag har jobbat här till och från i många år. Blev färdig veterinär 1993 och har mestadels jobbat med smådjur. Under många år har jag även jobbat som bakteriolog och veterinärmedicinsk expert på bakteriologen Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Jag älskar att möta människor och jag älskar alla djur, inget djur och ingen av deras åkommor är för obetydliga för mig. Jag har 2 vuxna döttrar. På fritiden rider jag gärna en tur i skogen på islandshästens mjuka rygg, kopplar av med en deckare eller promenerar i skogen med mina 3 små hundar Pipen, Charlie och Spell. I mitt hem bor även 2 katten Lulle och Dolly och en guldhamster.

LINE ROSCHAT

Legitimerad djursjukvårdare

Jag är anställd på Djurdoktorn i Sommaro sedan i sommaren 2017, då veterinär Mia övertog Djurdoktorn från vårt familjeföretag. Innan dess har jag arbetat 20 år på samma veterinärklinik.
Jag är utbildad legitimerad djursjukvårdare och tar hand om dig och ditt djur i alla lägen. Min hund Tulla, en liten chihuahua, finns med på kliniken för det mesta.

PER-ARNE CARLSSON

Djurvårdare

Jag är en levnadsglad friluftskille som just upptäckt hur fantastiskt givande det är att ta hand om och hjälpa djur som är krassliga. För all del, mötet med de friska är fint också. Har flängt land och rike runt och pysslat med mycket olika saker, har stor erfarenhet med barn och ungdomar. Jag har haft många katter och hundar men inte längre, eftersom jag har så lite tid över och tycker att våra fina husdjur behöver mycket uppmärksamhet. Jag nöjer mig med att ”låna” hund när jag ger mig ut på fjället eller in i skogen.

EBBA RODHE

Etolog och djurvårdare

Jag är utbildad etolog (ansluten till Sveriges Akademiska Etologer), det betyder att jag har studerat biologi med etologi som huvudområde i tre år på universitetsnivå. Har ni frågor eller funderingar kring era djurs beteende eller behöver råd och stöd då ni stöter på problem är det mig ni vänder er till. Jag brinner för stressade, rädda, blyga eller missförstådda djur och är framför allt kunnig inom katt- och hundbeteende. Jag bor i Uppsala sedan 2015 tillsammans med min hund Cléo och katten Måns. Jag har nu börjat på veterinärprogrammet så ni kommer därför se mig på kliniken lite mer sällan än vanligt, men det går bra att boka beteenderådgivningar ändå.

ANNELI PETTERSON

Djurvårdare

Jag är en glad och social bondtjej som älskar djur.Jag började med att jobba med mjölkkor i 15 år. Sedan 2006 har jag jobbat på smådjursklinik och sedan 2007 har jag assisterat Mia Nilsson-Öst.
Jag har ett stort intresse för hundar och jakt. Jag  bedriver en uppfödning i mindre skala av Golden retriver av arbetande typ. Bor gör jag i Husby-Långhundra tillsammans med min man, våra 3 pojkar och 2 hundar.